Stockholmarna i Crunge blev i höstas signade till Ninetone Records där de skulle släppa sitt debutalbum. Med några EP:s i bagaget har bandet byggt upp en säker grund som blev plattan Hostile Grounds.

Jag träffade bandet och lärde känna dem redan sommaren 2013 när de vann en tävling och fick lira på Metaltown. Tyvärr missade jag giget då men passade på att ta mig ett litet snack med bandets sångaren Mathias “Myran” Blomster och gitarristen Jonathan Pennheim. Redan då pratade de om sin vision av hur bandets debutalbum skulle låta och nu snart 2 år senare är det äntligen dags att se om de höll sitt löfte om tung-gung.

Det speciella med detta band är att jag nästa aldrig har hört så många influenser i samma musik! Även om Metallica är den största inspirationskällan som man tydligt hör finns även små snuttar och melodier som jag kan förknippa med Kiss och tyngden med lite Soundgarden. Millencolin’s melodier kan man också höra om man lyssnar noga och gillar skatepunk.

Days Left Behind” som även öppnar plattan är en stor knippe energi och ett perfekt första spår som verkligen sätter ribban och kvaliten och på detta debutalbum.
Även “Desolate” och första singeln “The Treason” sticker ut lite extra bland plattans alla 12 spår. Att hitta ett favoritspår är omöjligt eftersom det ändras från dag till dag.

Ska jag erkänna blev överraskad och mina förväntningar var inte höga, men jag blev knockad av resultatet och kan inte mer än se att framtiden är ljus för bandet.

SKRIBENT: Jim Bergqvist (jim.bergvist@rockbladet.se)
RECENSION AV: Hostile Grounds / Crunge
SKIVBOLAG: Ninetone Records

Jim Bergqvist (8/10)

READ ORIGINAL REVIEW HERE